Kroppen som redskab
GÅ EN TUR

Er du kropsdoven?

Nej vel. Det lyder så negativt.
Men, det er farligt at sidde stille mange timer hver dag.
Du øger risikoen for sygdom og tidlig død.
Derfor gælder det om at finde småbevægelser frem hele dagen.

F.eks. ved at rejse dig op og gå lidt rundt, inden du sætter dig ned igen.

Gå en lille omvej, når du skal hen til bilen. Gå en tur rundt om bilen og tjek om alt er som det skal være. Eller glem noget ,når du er nået neden for trappen. Så får du lige et par ekstra gratis minutters kropstræning. Trapper er helt grundlæggende en dejlig opfindelse. Den giver kroppen lidt udfordring , især hvis du vejer et par kilo for meget.

Og drop elevatoren , tag trappen i stedet.

Du er skabt til at bevæge dig, så kom i gang og gør det. Lad det blive en vane, en rutine, det gør det hele lidt lettere.

Du bruger mere energi , når du står , end når du sidder ned. Så stå op i bussen , også selvom der er ledige siddepladser.

Overvægtige mennesker har en klar tendens til at være mindre kropsligt aktive .end personer med normal vægt.

Jo tykkere du er, jo mindre bevæger du dig.

Fede mennesker forbrænder ca. 300 kalorier mindre hver dag sammenlignet med normalvægtige ved disse daglige småbevægelser. Det kan føre til en vægtøgning på ca. 10 kg pr år.

Hvor mange år har du været småfed?

Indfør "walk and talk" møder , hvor I drøfter et emne , mens I går , fremfor at sidde omkring det runde bord. Det stimulerer kreativiteten i ofte halvkedelige pligtsamtaler.

Du kunne måske også gå rundt i kontorlandskabet , mens du har telefonmøder på mobilen.

Du kan sagtens lære at bruge din mobil , til at notere på, mens du taler med en kollega på den anden side af kloden.

Du kan beslutte dig til at gå en tur hver eneste dag, måske med en gå-makker, hvor I på skift finder nye landskaber eller nye smutveje , i det lokale nærområde.

Meld dig ind i en gåklub, og hvis den ikke findes i nærheden, så start en selv.

Måske kan du planlægge en vandreferie med konen , hvor I finder naturskønne vandrestier, steder I aldrig har været, på trods af at de ligger indenfor gåafstand fra din bolig. Steder hvor I kan overnatte ude i naturen (adresse på shelterpladser).

Er du træt og deprimeret, så gå dig til mere energi og et bedre humør. Uløselige problemer ses pludseligt i et helt nyt perspektiv, når du går eller har gået 5 km.

Køb en skridttæller eller en app til mobilen , så du kan måle , hvor langt du går. Gerne en nem en , der kan lagre dine gåture over tid.

Ja, der er mange veje, der fører til Rom , valget er dit , og du kan begynde med at udfylde dit første "GÅ-SKEMA" i dag.

Men glem for alt i verden ikke din vejrtrækningsøvelse , der sagtens kan blive et element, der udføres under en gåtur.

Go fornøjelse, eller måske "godt gået".
Made on
Tilda